Sagardoaren elaborazioa gure inguruko usadiozko bizimoduarekin estuki lotua dago, landa-inguruaren hurbilpenetik gure ahotara.
Sagardoaren elaborazioa gure inguruko usadiozko bizimoduarekin estuki lotua dago, landa-inguruaren hurbilpenetik gure ahotara.
Sagardoaren elaborazioa gure inguruko usadiozko bizimoduarekin estuki lotua dago, landa-inguruaren hurbilpenetik gure ahotara.
Euskal Herria ondo erroturiko usadioak dituen lurraldea da. Sagardotegira joatea bisitarien jakin-mina pizten duen jarduera kulturala eta gastronomikoa da, baina berezko portaera arauak dauzka. Arau horiek usadioa mantentzeaz gain, sagardotegietako esperientzia paregabea bilakatzen dute.
Sagardotegiko menua antzekoa izan ohi da gaur egun sagardotegi gehienetan, eta kasu batzuetan aldaketa txikiren bat egon daitekeen arren, ez du esperientziaren oinarrian eta berezko izaeran eraginik izaten. Sagardotegiko menua honakoa da: bakailao tortilla, bakailao frijitua piper berdeekin, txuleta, intxaurrak gazta eta irasagarrarekin eta sagardoa txotx eran.